Tested: natuurlijke deodorant van Lekkerineenpotje

Goede verzorgingsproducten vinden is voor mij wel een dingetje. Ik kan echt nergens tegen. Als ik al het geld terugkreeg dat ik heb uitgegeven aan producten waar ik volgens de verkoopster echt tegen moest kunnen kon ik, denk ik, een leuk tweedehands autootje kopen. Nu heb ik geen rijbewijs, maar dit terzijde. Zelfs de dagcreme van Vichy, die je destijds notabene alleen bij de apotheek kon kopen (“Echt mevrouw, zelfs de allergevoeligste huid kan tegen deze creme”), zorgde ervoor dat ik binnen 5 minuten met koel-kompressen op mijn wangen door de badkamer sprong).

Hetzelfde heb ik met deodorant. Welk merk ik ook gebruik, het brandt en het veroorzaakt een rode vurige uitslag. Ik ben dan ook al jaren trouw gebruiker van Deoleen, hetgeen prima doet wat het moet doen, maar natuurlijk nergens naar ruikt en ik hou nu eenmaal van lekkere luchten.

Ik was dan ook blij verrast toen ik, middenin mijn lavendel-obsessie, de deodorant van Lekkerineenpotje in de schappen zag liggen. Omdat het tweede potje gratis was, nam ik naast lavendel ook de pepermunt & rozemarijnvariant mee. Er is ook een neutrale versie, maar die liet ik lekker liggen. Lekkerineenpotje is natuurlijk, plantaardig en diervriendelijk en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

En..werkt het?
Het is even wennen, deodorant in een minuscuul blikje (het is dus eigenlijk Lekkerineenblikje) en persoonlijk vind ik het niet prettig om het product met mijn vingers aan te moeten brengen. Zeker omdat de geur best sterk is, blijven je handen ook na wassen naar deodorant ruiken. Maar eerlijk is eerlijk: de geur is (van beide) Goddelijk! Maar werkt het ook?

Voor mij niet. Ik heb de deodorant drie dagen gebruikt en dacht op een gegeven moment: wat ruik ik? Dat was ik zelf. Dwars door de lavendellucht heen. Oeps. Toch ben ik fan. Om de simpele reden dat ik eindelijk een deodorant heb gevonden die én heerlijk ruikt én geen allergische reactie veroorzaakt. Ik gebruik het gewoon als extra, na mijn eigen vertrouwde Deoleen.

Lekkerineenpotje bevat: zuiveringszout, maiszetmeel, biologische shea boter, biologische kokosolie, koolzaadwas, lavendelolie (of pepermunt- en rozemarijnolie), vitamine E & zonnebloemolie en kost 6,99 voor een blikje van 30 ml. Hier doe je volgens de website zo’n 120 oksels cq. twee maanden mee.

Lekkerineenpotje is te koop bij de meeste vestigingen van Albert Heijn, Bol.com en via hun eigen webshop

 

Follow my blog with Bloglovin

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.